”Måste du vara så jävla PK?” – Om normer och HBTQ

“Men för fan, Sara. Du lever lesbiskt, odlar kålrabbi och har höns, och nu har du satt solceller på taket också. Måste du vara så jävla pk, du får oss andra att framstå i dålig dager.” Detta sades en gång – med kärlek – av en kollega.

Jag drar på mig PK-tröjan (en sådan har jag faktiskt!) och trasslar på ett lättsamt sätt ut härvan av normer kopplade till kön och sexuell läggning.

2017 gav jag en kortversion av denna föreläsning på Agila Sverige Love Diversity. En engelskspråkig version med interaktiva inslag utarbetades för Snow Software i oktober 2018.

”Jag hade äran att lyssna på Sara när hon föreläste på Agila Sverige Loves Diversity den 15 november 2017. Hennes titel var ”Måste du vara så jävla PK?” – Om normer och HBTQ och hon fick oss i publiken att skratta och få många aha-ögonblick. Saras föreläsning var tydlig och rolig att hänga med i när och på ett enkelt sätt förklarade CIS, HBTQ och normer. Jag rekommenderar er som vill bli en arbetsplats inkluderande för alla oavsett sexualitet eller könsuttryck att boka Sara!”       
                                           Åsa Gustafsson, futurista. Mångfaldskonsult och föreläsare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s