HBTQ 101

“Hur ska jag prata om HBTQ-frågor med eleverna?”

Många lärare känner sig osäkra när det kommer till att prata med elever om HBTQ-frågor och normer kring kön och sexualitet. Jag är själv HBTQ-person, har arbetat som NO-lärare i 17 år och är väl insatt i läroplanen. Jag kommer gärna ut till er och pratar med era elever eller fortbildar lärarna.

Jag ger eleverna kunskap om de begrepp som ryms under HBTQ-paraplyet och utforskar de normer som omgärdar kön och sexualitet. Om ni vill kan jag också ge en historisk förståelse för hur samhällets syn på kön och HBTQ-frågor förändrats.

”Sara var hos 8:orna på Södertörns friskola i mitten av februari och höll två pass om normer för fyra elevgrupper. Det handlade om” Kön och könsidentitet och normer” samt ”Sexualitet och normer”. Det var mycket uppskattade föreläsningar som fick eleverna att tänka till och fundera i nya banor. Flera elever talade sedan mer med Sara och fick tips på hur man kan få veta mer om det som togs upp på passen. Att anlita Sara rekommenderar jag varmt. Hon har ett proffsigt upplägg, hon vet vad hon talar om och hon får bra kontakt med elever.” 

Maria Glawing, Södertörns Friskola


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s